Current Affairs Quiz: 11 February 2016

New Current Affairs Quiz 2016
1. Name the former Prime Minister of Nepal and President of Nepali Congress who died on 9 February 2016.
a. Sushil Koirala
b. Krishna Prasad Bhattarai
c. Girija Prasad Koirala
d. Surya Bahadur Thapa

Ans - [a.] Sushil Koirala

2. Name the noted Urdu Poet and well known Bollywood lyricist who died due to heart attack in Mumbai on 8 February 2016.
a) Josh Malihabadi
b) Nida Fazli
c) Raghupati Sahay
d) Firaq Gorakhpuri

Ans - [b] Nida Fazli

3. Sonadia port project that was in news in February 2016 is based in which of the following country?
a) Myanmaar
b) Sri Lanka
c) Bangladesh
d) India

Ans - [c] Bangladesh

4. Name the storm that battered parts of southern Britain by heavy rain and winds up to 96 miles per hour (mph) in February 2016.
a) Imogen
b) Ashobba
c) Desmond
d) Jake

Ans - [a] Imogen

5. New Zealand on 8 February 2016 won the Chappell-Hadlee Trophy by defeating Australia. Chappell-Hadlee Trophy is associated with which game?
a) Football
b) Cricket
c) Basketball
d) Rugby

Ans - [b] Cricket

6. Who on 8 February 2016 won the gold in women's individual squash after beating Maria Toorpaki Wazir of Pakistan at the 12th South Asian Games?
a) Dipika Pallikal
b) Joshna Chinappa
c) Nicol David
d) Laura Massaro

Ans - [b] Joshna Chinappa

7. Identify the New Zealand cricketer who retired from One-Day Internationals (ODIs) on 8 February 2016?
a) Nathan McCullum
b) Brendon McCullum
c) Andy Morris
d) Nathan Astle

Ans - [a] Nathan McCullum

8. In how many International Languages did the Union Government launched the 24x7 Toll Free Tourist Infoline on 8 February 2016?
a) 11
b) 12
c) 13
d) 15

Ans - [b] 12

9. Identify the organization that issued the Prohibition of Discriminatory Tariffs for Data Services Regulations, 2016 on 8 February 2016.
a) CSIR
b) CCEA
c) TRAI
d) None of the above

Ans - [c] TRAI

10. Who on 5 February 2016 was appointed as the President of the South Asian Wrestling Federation?a) Tabiur Rehman
b) UH Neville Pdmashri
c) Brij Bhushan Sharan Singh
d) Raj Mohammed Ansari

Ans - [c] Brij Bhushan Sharan Singh