Current Affairs in Hindi February 2016

1. Which is the state game Rajasthan ?

Ans - Basketball

2. What is the Rajasthani film.

Ans -  Njrano

3. Who was the first in Rajasthan PVC.

Ans -  Sergeant Major Piru Singh (1948, Jhunjhunu)

4. Was voted Asia's best police station.

Ans - Jaipur Vidhayakpuri

5. Where is the headquarters of CBSE.

Ans - New Delhi

6. Rajya Sabha members have tenure.

Ans - Six years

7. Anandmt the composer.

Ans - Bankim Chandra

8. National Awards for the year 2009-10 which Mahanarega two Panchayats of Rajasthan has been selected.

Ans - Bhilwara district, Rampura and Banswara district of Panchayat Samiti Asind Kushlgdh Brwas small Gram Panchayat Committee

9. What is the principal seat of Slemabad sect.

Ans - Nimbark

10. Where is the oldest oil refinery in India.

Ans - Assam